Gå til hovedindhold

Flagdag i Guldborgsund Kommune

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.

01. jun. 2023
 • Læs op

Indhold

  I Guldborgsund Kommune samarbejder Danmarks Veteraner, Guldborgsund-Bibliotekerne og Veteranindsatsen Guldborgsund Kommune om planlægningen og markeringen af Flagdagen for Danmarks Udsendte. 

  Guldborgsund Kommune vil gerne bidrage til at hædre bosiddende veteraner i kommunen, som har været udsendt på en mission på vegne af Danmark. Samtidig vil Guldborgsund Kommune gerne anerkende den betydningsfulde og professionelle indsats veteranerne yder og har ydet, som gør en vigtig forskel i en række af verdens mest udsatte brændpunkter. Derudover vil vi også gerne anerkende den vigtige støtte de pårørende er for vores veteraner.

  Programmet for arrangementer i forbindelse med årets Flagdag 2023:

   

  Fredag d. 1. september kl. 14.00 - 17.00

  Floorball og Zoobesøg med familien

  Som optakt til Flagdagen inviterer Veterankoordinator Camilla Munkholm Jensen til familieeftermiddag med floorball og besøg i Guldborgsund Zoologisk Have fredag den 1. september kl. 14.00 -17.00. Arrangementet er gratis og er inkl. kaffe/sodavand og kage.

  Kl. 14.00 - 16.00 Floorball og forplejning på Kunstgræsbanerne ved Guldborgsund Zoo og botanisk Have

  Kl. 16.00 - 17.00 Gratis adgang i Guldborgsund Zoo og botanisk Have

  Tilmelding sker til Camilla på mail cmje@guldborgsund.dk senest onsdag den 30. august.

   

  Mandag d. 4. september kl. 19.00 - 21.00

  Foredrag med Emil Arenholt Mosekjær, forfatter til "Soldaterhjerte"

  Mandag den 4. august kan du komme til gratis foredrag med Emil Arenholt Mosekjær, der er journalist og veteran fra Afghanistan på Hovedbiblioteket, Aktivitetsrummet, Kongensgade 43, 1. (der er elevator). Han er aktuel med bogen ”Soldaterhjerte”, hvori han samtaler med veteraner fra hele verden. Formålet er at åbne op for samtalen om at være soldat og forstå, hvilket unikt bånd det er, der binder soldater sammen på tværs af verden.

  Kl. 19.00 - 21.00 Foredrag med Emil Arenholt Mosekjær

  Billetter kan bestilles på siden her og er for alle voksne. Der er begrænset antal billetter.

   

  Tirsdag d. 5. september kl. 14.00 - 15.30

  Mød Danmarks Veteraner og Veteranindsatsen Guldborgsund Kommunen på Lilletorv, Nykøbing F. 

  Kig forbi Lille Torv i Nykøbing F. i tidsrummet 14.00 - 15.30, hvor Danmarks Veteraner sammen med Veteranindsatsen Guldborgsund Kommune står klar med lækre scones sponsoreret af Kvickly Nykøbing F. samt en masse viden om veteraner og hvorfor det egentlig er, at de har deres helt egen flagdag. 

   

  Tirsdag d. 5. september kl. 16.30 - 19.30

  Ceremoni og reception for veteraner og pårørende

  På vegne af Guldborgsund Kommune har Borgmesteren den store glæde at invitere til ceremoni i Bibliotekshaven med efterfølgende reception på biblioteket på den officielle Flagdag for Danmarks Veteraner tirsdag den 5. september.

  Kl. 16.30 March fra Cementen i Nykøbing F gennem byen til Bibliotekshaven

  Kl. 16.50 Opmarch ved mindestenen i Bibliotekshaven

  Kl. 17.00 Tale v/ Borgmester Simon Hansen og blomsterlægning ved mindestenen i Bibliotekshaven samt overrækkelse af børnemedaljer

  Kl. 17.15 Reception for indbudte gæster i Glassalen på Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, Nykøbing F., hvor der bliver serveret et let traktement. Harmonikaspiller Lars Grand underholder med hyggelig musik

  Tilmelding sker til Lena S. H. Nilsson på mail nyfac@guldborgsund.dk - med emnefeltet Flagdag. Mailen skal desuden indeholde navne på deltagerne samt et telefonnummer. Man må meget gerne tage en ledsager med og sine børn. I så fald bedes det oplyst ved tilmelding, hvor mange børn, der medtages.

   

  Tilmelding til modtagelse af børnemedalje

  Som noget nyt uddeler vi børnemedaljer ved mindestenen, så har du børn eller børnebørn, der ønsker denne, så skriv fulde navn(e) i mailen til os, så vi kan sørge for medalje og diplom.

   

  Udstilling i forhallen på Hovedbiblioteket

  Danske Veteraner v/ formand Per Amnitzbøl Rasmussen, har lavet en lille udstilling i forhallen på Hovedbiblioteket om de missioner, Danmark p.t. er udsendt på. Desuden en bogudstilling med relevant litteratur om Danmarks Udsendte, som selvfølgelig er til udlån.

  Udstillingerne kan ses fra den 22. august til den 11. september.

   

  Flagdagsmagasinet

  Folk & Sikkerhed har i samarbejde med Danske Veteraner udgivet Flagdagsmagasinet, som kan læses gratis her.

   

  Billeder fra Flagdagen 2022