Gå til hovedindhold

Flagdag i Guldborgsund Kommune

Den 5. september er den årlige Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.

05. jul. 2024
 • Læs op

Indhold

  På denne side kan du danne overblik og tilmelde dig årets flagdagsarrangementer. Vi har i år forsøgt at åbne mere op for offentligheden, så selvom du ikke er veteran er her også arrangementer for dig. 

  Guldborgsund Kommune vil gerne bidrage til at hædre bosiddende veteraner i kommunen, som har været udsendt på en mission på vegne af Danmark og anerkende den betydningsfulde og professionelle indsats veteranerne yder og har ydet, som gør en vigtig forskel i en række af verdens mest udsatte brændpunkter. Derudover vil vi også gerne anerkende den vigtige støtte de pårørende er for vores veteraner - Derfor markere vi Flagdagen for Danmarks Udsendte. 

   

  Tilmelding til arrangementerne 2024

  Alle vores arrangementer beskrives herunder, hvor der også linkes til tilmeldingssider. 

   

  Flagdagsmagasinet 2024

  Folk & Sikkerhed har i samarbejde med Danske Veteraner udgivet Flagdagsmagasinet, som kan læses gratis her når det er udgivet og i ugerne op til i fysisk form på bibliotekerne. 

   

  Find dit flagdagsarrangement her

  Du kan se en oversigt over kommunernes programmer for Flagdagen på siden her

   

  Zootur for hele familien

  I ugen op til Flagdagen inviteres veteraner og pårørende gratis på besøg i Guldborgsund Zoologisk Have fredag den 30. august kl. 10-17. 

  Turen kan kombineres med Flagdagsfloorball for hele familien, som du kan læse mere om herunder.

  Tilmelding 

  Arrangementet er for veteraner og pårørende og gratis, men du skal booke en billet. Billetsalget online lukker 2 timer før arrangementsstart. Husk at afmeldt din billet igen, hvis du ikke får brug for den. Billetten skal fremvises ved indgangen, for at få gratis entré. 

  Book din billet på siden her

  Parkering

  Guldborgsund Zoo og Botanisk Have, Østre Alle 97, 4800 Nykøbing F.

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Camilla Munkholm Jensen på telefon 25 18 03 79.

   

  Flagdagsfloorball for hele familien

  Som optakt til Flagdagen inviteres veteraner og pårørende til Flagdagsfloorball fredag den 30. august kl. 14-16 på de små kunstgræsbanerne ved Zoo. Her vil floorballinstruktørerne Sara og Thomas fra TSG Floorball Fighters guide os igennem en hyggelig eftermiddag med kamp på kryds og tværs - og her er plads til alle, i alle aldre. 

  Veterankoordinator Camilla sørger for kaffe, kage, sodavand og frugt, så der er også rum til pause under kampene. Er man mere til at heppe, så er der også plads på tilskuerbænken. 

  Turen kan kombineres med Zootur for hele familien, som du kan læse mere om herover.

  Tilmelding 

  Arrangementet er for veteraner og pårørende og gratis, men du skal booke en billet. Billetsalget online lukker 2 timer før arrangementsstart. Husk at afmeldt din billet igen, hvis du ikke får brug for den. 

  Book din billet på siden her

  Parkering

  Parkering kan ske ved banerne, når du svinger til højre ad Østre Alle 106, 4800 Nykøbing F.

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Camilla Munkholm Jensen på telefon 25 18 03 79.

   

  Foredrag med krigskirug Finn Warburg

  Mød "Troldmanden fra Riget" - den nu pensionerede overlæge Finn Warburg og hør hans spændende foredrag som krigskirurg

  Det er ikke for ingenting, at Finn Warburg går under tilnavnet ’Troldmanden fra Riget’. Som Danmarks mest erfarne krigskirurg har han set mere død og ødelæggelse end de fleste og reddet liv under de mest horrible forhold i verdens brændpunkter.
   
  Han har stået midt i bombeeksplosioner i Libanons borgerkrig, kørt i konvoj med 30 guerillasoldater med Kalashnikov-geværer i Etiopien og lappet skudsår sammen i Bosnien og Afghanistan.
   
  Finn Warburg var også med, da tsunamien skyllede ind over Indonesien, og da jordskælv jævnede store områder i Iran og Indien med jorden.

  I foredraget tager Finn Warburg os med ud i verdens krigszoner og fortæller om, hvordan det er at operere og redde liv under de farligste og mest kummerlige forhold.

  Om foredragsholderen

  Finn Warburg er pensioneret overlæge fra Forsvaret og Ortopædisk Kliniks Traumesektion på Rigshospitalet. Han er fortsat stabslæge ved Beredskabsstyrelsen.

  Tilmelding

  Arrangementet er for alle og gratis, men du skal booke en billet. Vi er vært med et tår at drikke i pausen. Billetsalget online lukker 2 timer før arrangementsstart. Er der flere billetter, udleveres de i døren. Husk at afmeldt din billet igen, hvis du ikke får brug for den.

  Book din billet på siden her

  Praktisk

  Der er elevator til Salen. Den befinder sig bag om bygningen i Rosenvænget 17.

  Parkering

  Du kan parkere ved Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F. Vær opmærksom på at foredraget finder sted på Rosenvænget 17,1., 4800 Nykøbing F., hvor du muligvis også kan parkere. 

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Lena Nilsson på telefon 25 18 28 92.

  Køretøjsudstilling på Store Torv Nykøbing F

  Som noget helt nyt inviterer vi alle til køretøjsudstilling på Store Torv i Nykøbing F., Her vil der være både politipatruljebiler, hjulkøretøjer fra Forsvaret, redningskøretøjer, en brandbil og en ambulance. Udover at du kan få lov at kigge ind i køretøjerne er der god mulighed for at høre de fremmødte køretøjsudstillere om køretøjerne og deres hverv. 

  Omkring kl. 16.30 vender vi blikket mod gågaden og gør klar til at hylde Danmarks Udsendte, der marcherer forbi køretøjsudstillingen på deres vej mod ceremonien i Bibliotekshaven. 

  Arrangementet er endnu under udarbejdelse. Beskrivelsen her vil blive opdateret senest 20. august, men sæt x i kalenderen allerede nu. 

  Parkering

  Køretøjsudstillingen finder sted på Torvet 8B, 4800 Nykøbing F., hvor man ikke kan parkere. Dog er der masser af parkeringsmuligheder rundt om bymidten, f.eks. fra den store parkeringsplads Cementen, Nørre Blvd., 4800 Nykøbing Falster, hvor der er ca. 500 m. gang til Store Torv. 

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Camilla Munkholm Jensen på telefon 25 18 03 79.

  Parade gennem gågaden

  Er du veteran, så er du mere end velkommen til at gå med i paraden, er du nede i byen for at shoppe lidt, så gør endelig holdt og hils på, når Danmarks Udsendte marcherer gennem bymidten. 

  Mødested

  Paradedeltagere og pårørende mødes med Borgmesteren og fremmødte byrådspolitikere kl. 16 ved Cementen, Nørre Blvd., 4800 Nykøbing Falster, hvorefter der kl. 16.30 sættes i gang.

  Rute

  Ruten snor sig fra Cementen op ad Engbouldevarden, hvorfra den drejer ned ad Skolegade. Herfra marcheres der ind i gågaden via Jernbanegade og Østergågade. Efter Store Torv fortsætter paraden ad Vestenborg Allé og opmarcherer ind i Bibliotekshaven for at afholde mindehøjtidelighed. 

  Nykøbing Falster Garden sørger for musik, mens de mange soldaterforeninger holder fanen højt. 

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Camilla Munkholm Jensen på telefon 25 18 03 79.

  Mindehøjtidelighed i Bibliotekshaven

  Kl. 16.50 opmarcherer paraden ved mindestenen i Bibliotekshaven efter paraden gennem byen. Her lægger Danmarks Veteraner og Borgmesteren en buket. 

  Kl. 17.00 holder Borgmester Simon Hansen en tale efterfulgt af Politikommissær v/ Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kent Edvardsen. 

  Kl. 17.10 overrækkes børnemedaljer. Husk tilmelding hertil. Link tilgår senest 15. august. 

  Alle er velkomne til at overvære mindehøjtideligheden.

  Parkering

  Såfremt du ikke går indtrådt eller følger paraden, men gerne vil overvære mindehøjtideligheden i Bibliotekshaven, så kan du parkere ved Hovedbiblioteket, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing F. Mindehøjtideligheden finder sted på den anden side af bygningen fra parkeringspladsen. 

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Lena Nilsson på telefon 25 18 28 92.

  Reception for indbudte gæster

  Efter mindehøjtideligheden i Bibliotekshaven er der reception for kommunens veteraner og pårørende samt indbudte gæster i Glassalen på Hovedbiblioteket, hvor der bliver serveret et let traktement. Harmonikaspiller Lars Grand underholder med hyggelig musik

  Tilmelding

  Tilmelding kun for veteraner og pårørende. Tilmelding sker på Place2Book. Link tilgår senest 15/8-2024.

  Parkering

  Di kan parkere på Hovedbibliotekets parkeringsplads på Kongensgade 43, Nykøbing F.

  Spørgsmål

  Skulle du have spørgsmål til dette arrangement kan du kontakte Lena Nilsson på telefon 25 18 28 92.

  Udstilling i forhallen på Hovedbiblioteket

  Danske Veteraner v/ formand Per Amnitzbøl Rasmussen, laver en udstilling i forbindelse med Flagdagen, der opstilles i forhallen på Hovedbiblioteket.

  I 2024 vil temaet være Cypern 50/60 år og Kosovo 25 år.

  Desuden vil der være en bogudstilling med relevant litteratur om Danmarks Udsendte, som selvfølgelig er til udlån.

  Udstillingerne kan ses fra den 28. august til den 9. september 2024. 

  Billede af sidste års udstilling om Jutlandia og Per Amnitzbøl

  Billeder fra flagdagsarrangementerne i 2023

  Forrige Næste

  I 2023 inviterede vi til flagdagsfloorball og familietur i Zoo, foredrag med journalist og veteran Emil Arenholt Mosekjær om det store spørgsmål "Hvorfor savner vi at være i krig?", bød på gratis scones sponsoreret af Kvickly på Lille Torv og mindehøjtidelighed i Bibliotekshaven med tale af Borgmester Simon Hansen samt reception på Hovedbiblioteket for veteraner, pårørende og indbudte. 

  Tak til alle jer der markerede Flagdagen med os - Tak til vores veteraner og deres pårørende.